Nordic Blends online store

30 juni 2016

4x Scandinavisch tuinterras

Hoewel de regen vandaag weer de lucht uit klettert, geven we het nog niet op met de Hollandse zomer. De tuin blijft die leuke extra kamer waar je op een mooie dag zo kunt genieten van je eigen terras, met koelkast bij de hand.
Voor inspiratie kijk ik altijd graag bij onze noorderburen, waar je veel voorbeelden vindt van gezellige tuinterrassen zonder al teveel opsmuk, maar wel uitnodigend om lekker neer te ploffen. Gebruik veel hout en neutrale tinten, met accenten in donkerblauw. Less is more.

BoBedre

Stylizimo

Musta Ovi

Stylizimo

English
Although it's raining again today, we haven't given up on the Dutch summer! The garden is always a great extra space and for inspiration I have taken a look at our neighbours from the north. There you can find many welcoming terraces without too much fuzz. Use lots of wood, neutral colours and some dark blue accessories. Less is more.







15 juni 2016

3 days of design #3: de mooiste stylingideeën met planten en bloemen

Tijdens '3 days of design' zag ik prachtige groene styling met planten die ik graag met jullie deel.
Glas en terracotta zijn nog altijd favoriet voor vaasjes en potten en wat nog meer opviel was de trend om planten op te hangen.

Dinesen

Bij Dinesen werd gewerkt met fijne losse takjes en bloemen. Bij de ingang stond een rek waarin takken geplaatst werden.
De eettafel in de verderop gelegen living area was bezaaid met laboratoriumflesjes in verschillende maten en vormen, ook met kleine bloemen en takjes erin.
Op de vensterbanken van de living area stonden heerlijk 'ouderwetse' bloeiende planten in terracotta potten zoals geraniums. De band met traditie blijft sterk in Scandinavië!

Losse takjes gestoken in een rek met voorgeboorde gaatjes bij Dinesen (dit arrangement houdt niet langer dan 1 dag)


Laboratoriumflesjes als vaasjes op tafel

Verschillende laboratoriumflesjes met een enkele tak of bloem bij Dinesen
Groepjes traditionele bloeiende planten in terracotta potten op de vensterbank.
De compositie is belangrijk, groepeer de potjes voor het mooiste effect.


Unoform

Bij Unoform, producent van luxe keukens, was samengewerkt met het prachtige Deense glaswerk van Holmegaard voor staande en hangende planten. Er was o.a. slim gebruik gemaakt van veelzijdige windlichten (en deze) en van de Gaia plantenpotten.

Veel hangende plantjes (Design with Light serie) in glas bij Unoform.
Idee: een gordijnroede met hangende plantjes!

Opvallend gestyled: een laagje losse aarde met de plant rechtstreeks uit het potje erbovenop geplaatst.
Er is creatief gebruik gemaakt van Holmegaard 'Design with Light' windlichten.
Glazen Gaia pot van Holmegaard met o.a. zwarte klaver

Restaurant Väkst

Restaurant Väkst, naast het hippe Hotel SP34, is de nieuwste aanwinst van de restaurantketen Cofoco in Kopenhagen. Cofoco zegt je misschien weinig maar de restaurants Höst en Italy (ingericht door Norm Architects) waarschijnlijk wel, en deze behoren tot dezelfde keten.
We hebben fantastisch gegeten bij Väkst, echte Nordic Kitchen, met veel lokale ingrediënten. Bijzondere combinaties en even bijzonder gepresenteerd.
Over het trapgat midden in het kleine restaurant is een houten kas gebouwd en hierin hangen een heleboel planten in zinken potjes. Gaatjes boren, touwtje erdoor en ophangen!

Planten in hangende zinken potje in de kas van Restaurant Väkst

English
During '3 days of design' in Copenhagen I saw many wonderful styling ideas with plants and flowers. I'm sharing the best ones with you here.
At Dinesen the stylists worked with lab flasks in various sizes and shapes and filled them with single stems. On the window sills there were more traditional groups of geraniums.
Unoform Kitchens teamed up with Holmegaard and showd beautiful arrangements in lanterns and hanging glass flowerpots.
At Väkst restaurant we saw more hanging plants, they were in zinc pots hanging over the open staircase in the middle of the restaurant.


Photos: Nordic Blends (Collette Peek)



9 juni 2016

3 days of design #2: Dinesen houten vloeren

Vloeren in huis zijn als schoenen onder een pak: ze maken of breken het geheel.
Houten vloeren zijn in een Scandinavisch interieur een 'no-brainer': een andere optie is er niet.
Wij Nederlanders zijn laminaatfans, want lekker praktisch en goedkoop, maar in een Scandinavisch huis zie je ze toch echt stukken minder. Niet gek ook, als hout bijna een nationaal symbool is.

En dat ze ook echt fantastische vloeren kunnen maken bewijst het Deense bedrijf Dinesen. Hun showroom in het centrum van Kopenhagen is zo'n showroom waar je je direct happy voelt tussen al het lichte hout. Tijdens het '3 days of design' event was hun showroom ingericht met een 15 meter lange tafel (de langste plank die ze kunnen maken) met een expo over hun bedrijf en waarden.





We mochten ook binnenkijken in de dining area en bibliotheek. In de ruime en lichte dining area werd net de tafel gedekt voor een lunch voor die middag en in de achterliggende keuken waren 2 chefs bezig met het voorbereiden daarvan. Er stonden allerlei bakjes met de meest verse, lokale ingrediënten, er werd deeg gekneed voor brood: Nordic Cuisine rules!






Hou je van mooie houten vloeren, dan is een bezoekje aan Dinesen zeker de moeite waard. Vergeet niet te vragen of je ook het woongedeelte en de bibliotheek mag zien. Die liggen in een ander deel van het gebouw.

Wij houden het voorlopig bij dromen over een Dinesen vloer voor een volgend huis...

Adres Dinesen showroom: Søtorvet 5, Kopenhagen
Check de openingstijden hier.
Op hun website kun je huizen, restaurants en bedrijven vinden met Dinesen vloeren.


English
During '3 days of design' in Copenhagen we visited the beautiful Dinesen showroom. Dinesen is a Danish manufacturer of the most wonderful Scandinavian wooden flooring.
Their showroom makes you feel comfortable right away, being surrounded by all the light wood.
Don't forget to ask to see the living area and library.
On Dinesen's website you can find homes, restaurants and companies with Dinesen floors.

In the meantime we are dreaming about a Dinesen floor in our next home...

Dinesen showroom: Søtorvet 5, Copenhagen.
Check for opening times here.


Photos: Nordic Blends (Collette Peek)




1 juni 2016

3 days of design #1: lassen met Lassen

Van 26-28 mei 2016 was Kopenhagen één grote designstad waarin Deense topmerken hun deuren openden voor de pers, retailers en consumenten.
Ik toog dus met echtgenoot (voor 'moral support' zoals hij het zelf noemt) naar Kopenhagen voor 3 dagen business & pleasure.


Live demonstratie
Dag 1 startten wij bij By Lassen met een live-optreden van Søren Lassen, kleinzoon van architect en designer Mogens Lassen (1901-1987). Søren stond in 2008 met achterkleindochter Nadia achter de start van By Lassen, om ontwerpen van de broers Mogens en Flemming Lassen opnieuw te produceren en op de markt te brengen.
Hij demonstreerde hoe de kaarsenhouders op de basis van een Kubus 8 worden gelast. En ik mocht helpen...lassen.







De Kubus kandelaars worden in Denemarken geproduceerd, op dezelfde manier als Mogens Lassen het bedacht in 1962. "Deens design moet in Denemarken gemaakt worden," is de stellige overtuiging van Søren Lassen. De houders worden met vloeibaar zilver op de basis gelast.
Natuurlijk is de productie deels geautomatiseerd, maar de afwerking blijft handwerk. Dat zie je ook terug in de perfecte verbindingen van een echte By Lassen Kubus: je ziet geen enkele lasnaad of verbinding zitten. Echt vakmanschap.
Wist je dat er rond de Kersttijd 1000-1500 Kubus kandelaars per dag de fabriek uit rollen?


Mini-expositie met originals
Speciaal voor '3 days of design' was ruimte vrijgemaakt in de kelder voor een mini-expositie met o.a. een originele Kubus 8 kandelaar, de eerste Saxe stoel en samples van het originele behang Flow en Liinus.
Voor de die-hard fans zie je hier ook de timeline van By Lassen, die start met de geboorte van Mogens Lassen in 1901 en vast en zeker nog veel updates zal krijgen.

 


 



Bij elk bezoek aan de winkel/showroom van By Lassen in Kopenhagen valt me op hoezeer je je er thuis voelt. De sfeer is puur Scandinavisch, met een verfijnde, tijdloze touch. Stoere en zachte vormen vullen elkaar perfect aan in de collectie.

Adres: Holbergsgade 20, Kopenhagen

Frame in smoked oak
Tijdens '3 days of design' zag ook de de nieuwe finish 'smoked oak' voor de Frame collectie het licht. Daarover lees je meer in een volgende blogpost!


English
During '3 days of design' in Copenhagen (May 26-28, 2016) many leading Danish brands opened their doors to the press, retailers and consumers. 
On our first day we visited By Lassen where we could watch (and participate in) a live demonstration of the making of a Kubus candle holder by 'Mr. Lassen', Søren Lassen, grandson of Mogens Lassen.
Kubus is being produced in Denmark, as Sören Lassen says "Danish design should be made in Denmark". This craftsmanship is essential to the beauty and quality of every item.

In the basement visitors could admire original pieces of the Lassen brothers, like the first Saxe chair, wall papers and Kubus candleholders. Die-hard fans could see the By Lassen timeline, starting in 1901 with the birth of Mogens Lassen. This timeline will definitely see many updates in the coming years.

Visiting By Lassen always feels good and welcoming, The atmosphere in the showroom is light and very Scandinavian, with an elegant and timeless touch. 

Address: Holbergsgade 20, Copenhagen


Photos: Nordic Blends (Collette Peek)